Novosti

 • 18.8.2017.

  OBAVIJEST I POZIV OBVEZNICIMA POREZA NA NEKRETNINE NA PODRUČJU OPĆINE KRŠAN za dostavu podataka o poreznom obvezniku i podataka o nekretninama prema Zakonu o lokalnim porezima (NN 115/16)

  Zakonom o lokalnim porezima koji je stupio na snagu dana 01. siječnja 2017. godine, propisano je da se od 01. siječnja 2018. godine uvodi porez na nekretnine, koji će u cijelosti zamijeniti komunalnu naknadu i porez na kuće za odmor.

   Jedinice  lokalne samouprave su, sukladno članku 40. Zakona o lokalnim porezima, obvezne ustrojiti i voditi strukturiranu Evidenciju o nekretninama i poreznim obveznicima plaćanja poreza na nekretnine, a temeljem članka 20. istog Zakona dužne uvesti i naplaćivati porez na nekretnine.

  Iz razloga pravilnog utvrđivanja podataka bitnih za formiranje spomenute evidencije i donošenja rješenja o porezu na nekretnine, pozivaju se vlasnici i korisnici nekretnina na području Općine Kršan, da dostave podatke na obrascima u prilogu.

   Porezni obveznici koji imaju više nekretnina u vlasništvu koje se nalaze na različitim lokacijama na području Općine Kršan za svaku nekretninu trebaju popuniti zaseban obrazac.

  Ukoliko se ista nekretnina koristi za dvije ili više različitih namjena (stambeni prostor, poslovni prostor, garažni prostor, drugi pomoćni prostori, itd.), prijavu treba ispuniti za svaku namjenu posebno, s naznakom površine koja se za određenu namjenu koristi.

   Obrasci se mogu preuzeti u Pisarnici Općine Kršan u uredovno vrijeme ili sa službene web stranice Općine Kršan www.krsan.hr.

   Svima obveznicima plaćanja komunalne naknade obrazac za dostavu podataka biti će dostavljen uz uplatnice za plaćanje komunalne naknade za 2017. godinu.

   

  Popunjeni i potpisani obrasci mogu se dostaviti osobno u pisarnicu Jedinstvenog upravnog odjela svakim radnim danom u redovno radno vrijeme, ili poštom na adresu Općina Kršan, Blaškovići 12, 52232 Kršan, ili skenirani na e-mail adresu opcina-krsan@pu.t-com.hr.

   

  Rok za predaju obrazaca je 31. listopada 2017. godine.

 • 18.8.2017.

  Obavijest da neće biti vode

  Obavještava se stanovništvo da će zbog kvara na vodovodnoj mreži biti bez vode naselja: Čambarelići, dio Kršana i dio Veljaki dana 18.08.2017. do 13:00. Nakon radova moguća su zamućenja vode!

  U slučaju zamućenja nazvati:

  Dežurni telefoni:

  091 1855 163 (07:00-22:00)

  091 1855 164 (22:00-07:00)

  091 874 311 (22:00-07:00)

 • Foto vijesti

  17.8.2017.

  Održana Istarska romantična večer u Kršanu

   Istarska romantična večer u Starom gradu Kršanu proteklog je ponedjeljka, 14. kolovoza održana već po deseti put. Idejni začetnik manifestacije Bruno Krajcar, te Alen Vitasović i mlada Nina Fakin priredili su nezaboravnu večer za brojne posjetitelje koji su stigli s istarskog, ali i riječkog područja.

  Koncert je započeo skladbom maestra Krajcara, Oči srca, a motiv ljubavi u glazbi i stihovima bio je ono što se provlačilo kroz cijelo večernje druženje  s publikom.

  Daniel Mohorović, labinski pjesnik predstavio je svoju ljubavnu  poeziju na labinskoj cakavici, a Alen Vitasović podsjetio je na svoje velike hitove - Jenu noć, Ja ne moren bež nje, Nisi više mala...

  Mlada Nina Fakin, ..... ki je ona....oduševila je publiku  izvedbama skladbi da bi i nakon toga  kršanski kaštel ponovno odzvanjao zvucima skladbi Krajcara i Vitasovića.  Zajedničkoj izvedbi poznate Rože, pridružila se i publika koja je uživala u dvosatnom koncertu i na koncu zaključila da je večer protekla skoro u trenu.

  Ugodno večernje druženje završilo je  degustacijom vrhunskog vina poznatog vinara Gorana Baćca iz Kukurini.

  Proteklih deset godina Stari grad ugostio je mnogobrojne poznate i manje poznate glazbenike, pjesnike i umjetnike. Spomenut ćemo samo neke od njih:

  Kerubini, KUD Zlatela, Karin Kuljanić, Marko Tolja, Drago Orlić, Putokazi, Dina Rizvić, Tedi Spalato, Zlata Jurcan Vukelić, grupa Nola, Oleg Kireyev ....

  Kršanski kaštel odisati će romantikom i dalje, a organizatori jubilarne, 10. po  redu glazbeno-pjesničke manifestacije su Turistička zajednica i Općina Kršan.

 • 16.8.2017.

  Objava izjava o nepostojanju / postojanju sukoba interesa

   

  Temeljem članka 80. stavka 1. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine broj 120/2016) ojavljujemo Izjave  nepostojanju / postojanju sukoba interesa Općinskog načelnika i Zamjenika Općinskog načelnika.

 • Foto vijesti

  16.8.2017.

  Izvješće sa Ribarske fešte u Plomin Luci

  Tradicionalna ribarska fešta u Plomin Luci proteklog je  petka bilo ugodno mjesto druženja za nekoliko tisuća posjetitelja koji su i ove godine zaposjeli svaki  kutak ovog ribarskog mjesta.

  Kušanje jela spravljenih od friško ulovljene ribe, susret s prijateljima ili samo uživanje u glazbi bili su dovoljni razlozi da brojno domaće stanovništvo, ali i mnogobrojni turisti pohrle na  pitoresknu rivu na rubu Plominskog zaljeva.

  Potražnja za jelima od lignji, srdela, školjki, tune,hobotnice ... a sve uz dobro vino trajala je do dugo u noć. Vrijedni ugostitelji predstavili su se u najboljem svijetlu.

  Kada se uz sve to spoje i  vrući ljetni glazbeni ritmovi – kući se odlazilo i u ranim jutanjim satima. Željko Krušlin Kruška i Latino rasplesali su i „zapalili“ rivu! Redali su svoje najpoznatije hitove, a zaključak gostiju  je da je bila to fešta za pamćenje jer plesalo se pa skoro i „po stolovima“.

  Na manifestaciji su se predstavili i domaćini – KUD Zlatela s istarskom folklornom tradicijom koju su dijelom predstavili najmlađi plesači, a zatim i KUD Kršanski ljiljani  spletom bošnjačkih pjesama i plesova.

  Nastup na rivi isu propustili ni članovi labinskog Il Movimenta čiji je program Zumba on Open Air oduševio sve prisutne.

  Ovogodišnju feštu organizirali su Sportsko-ribolovno društvo Plomin i Turistička zajednica Općine Kršan, a suorganizator je Lokalna akcijska grupa u ribarstvu- FLAG.

  Općina Kršan i TE Plomin uključeni su kao pokrovitelji, a događaj je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

Arhiva: |<12 3 4 5 6 7 8 9 10> >|
Centrala:
052/378 - 222
Načelnik:
052/378 - 220
Fax:
052/378 - 223
Adresa:
Blaškovići 12, p.p.2,
52232 Kršan
E-mail:
opcina-krsan@pu.t-com.hr
opcinakrsan@opkrsan.tcloud.hr
nacelnik@krsan.hr
Žiro račun:
2402006-1821700003 (Erste&St.bank)
IBAN:
HR9124020061821700003
OIB:
84077929159
Krsan.hr QR kod

Kalendar događanja