Novosti

24.4.2019.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost daje građanima poticaje od 17 milijuna kuna za električna vozila

 

Nakon što je prošle godine u samo par sati građanima dodijeljeno 12 milijuna kuna, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost najavio je novi Javni poziv, koji će 3. travnja i službeno objaviti u Narodnim novinama. Objavljene su osnovne informacije o pozivu te Prijavni obrazac, kako bi se svi zainteresirani mogli na vrijeme pripremiti za podnošenje zahtjeva.

S obzirom na veliki interes i dobre financijske rezultate Fonda, dostupan budžet je povećan s prošlogodišnjih 12 na 17 milijuna kuna. Visina poticaja je ostala nepromijenjena. Za kupnju eko vozila građani će moći dobiti do 40% iznosa sredstava, odnosno do 80 tisuća kuna za:

električne automobile do 40 tisuća kuna;plug-in hibride automobile (uz uvjet da im je emisija CO2 manja od 50 g/km) do 20 tisuća kuna;električne skutere, motocikle i četverocikle na struju, dok će za električne bicikle biti dostupno do 5 tisuća kuna Fondovih poticaja.

Sufinanciraju se samo nova motorna vozila koja u trenutku unosa, uvoza ili prodaje u Republici Hrvatskoj ili ranije, nisu bila registrirana, a u slučaju električnog bicikla da nije ranije bilo korišteno.

Procedura prijave je jednostavna - Fondu se treba dostaviti ispunjeni i vlastoručno potpisati Prijavni obrazac, preslika osobne iskaznice, tehničke karakteristike vozila iz ponude i sama ponuda dobivena u prodajnom salonu.

Dokumentacija se od 3. travnja od 9 sati može poslati preporučenom poštom ili dostaviti u prijamni ured Fonda. Zahtjevi će se razmatrati kronološki, prema datumu i vremenu njihovog zaprimanja, uz naznaku da se zahtjevi koji stignu prije navedenog roka neće uvažavati.

Svi koji dostave potpunu dokumentaciju u okvirima raspoloživog budžeta od 17 milijuna kuna dobit će ugovor o sufinanciranju kupnje električnog vozila koji moraju realizirati u roku od godinu dana.

Prijavni obrazac, vodič za prijavu i više informacija možete pronaći na : http://www.fzoeu.hr/hr/novosti/fond_daje_gradanima_novih_17_milijuna_kuna_za_elektricna_vozila/

Kalendar događanja