Novosti

19.8.2019.

Izvještaj Istarska romantična večer

Foto vijesti

U četvrtak 14. kolovoza u starom gradu Kršanu održana je Istarska romantična večer, jedanaesta po redu, pod umjetničkom palicom našeg akademskog glazbenika, skladatelja i idejnog začetnika Brune Krajcara. Ove godine na pozornici pridružile su mu se pjevačica i skladateljica Marija Husar i labinska pjesnikinja Roberta Razzi.  

Uoči svetkovine Velike Gospe, Kršan svake godine postane mjesto u kojem se okupljaju zaljubljenici u glazbu i pjesništvo, dolazeći iz raznih krajeva Istre i primorsko-goranske županije, te turisti koji borave na području općine. Drevni gradić pod noćnim nebom, uz svjetlosne kulise i zvukove klavira pod prstima maestra Krajcara uz neke od najljepših stihova otvara svoja vrata za sve one koji se žele prepustiti čarima romantike.

„Ča bi bija život da nima plača i smiha, bez kaplje vina, bez malo griha?“ ovim riječima iz skladbe „Roža“ maestra Krajcara započeo je koncert koji je bio prožet emocijom i srčanom izvedbom. Dvosatni koncert nikoga nije ostavio bez riječi, premda su se mnogi uključili i pjevali zajedno s izvođačima, tako da su pozornica i publika postali jedno srce.

Marija Husar svojom izvedbom i pjesmom „Princeza“ izmamila je suze na brojna lica, a Robeta Razzi svojim je pjesmama od kojih možemo izdvojiti  „Moj otac“ i „Človek za življenje“ izrekla i obličila mnoge priče koje se nalaze skrive negdje u dubinama ljudskoga bića.  Ova večer bila je posebna i po tome što smo se prisjetili veliko hrvatskog glazbenika Olivera Dragojevića. Malo glazbe, pjesme, smijeha i suza bili su najbolji recept za ovu romantičnu večer. Vrhunska vina Gorana Baćca i kava renomiranog imena Julius Meinl čija je degustacija bila upriličena dali su završnu osjetilnu notu ovom događanju.

„Vjeruj u ljubav“, posljednja pjesma ovoga koncerta koja je odzvanjala zidinama kaštela u izvedbi svih izvođača i publike,  bila je pozdrav i do nove dvanaeste istarske romantične večeri koju s nestrpljem iščekujemo sljedeće godine u organizaciji Turističke zajednica i Općine Kršan.

Kalendar događanja