Novosti

27.11.2019.

OBAVIJEST: Objavljen Javni poziv za sufinanciranje korištenja OIE u turizmu - za iznajmljivače i OPG-ove

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je u Narodnim novinama br. 112/19 i na svojoj mrežnoj stranici www.fzoeu.hr objavio Javni poziv za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije (fotonaponskih sustava, u tekstu: FNE) u turizmu fizičkim osobama – registriranim iznajmljivačima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (u tekstu: OPG).

Registriranim iznajmljivačima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (OPG) na raspolaganju je 18 milijuna kuna za projekte ugradnje fotonaponskih sustava. Ovisno o lokaciji nekretnine, moći će se dobiti 40, 60 ili 80% bespovratnih sredstava, odnosno do 70.000 kuna za iznajmljivače te do 200.000 kuna za OPG-ove.

Na objavljeni Javni poziv, zainteresirani mogu preporučeno poštom ili na prijamni ured Fonda dostaviti jedan zahtjev za sufinanciranje nove fotonaponske elektrane (FNE). Uz to, Fond sufinancira i stručni nadzor nad provedbom projekta, uz uvjet da su svi troškovi nastali nakon objave poziva.

Turisti sve više traže smještaj i usluge koje vode računa o održivom korištenju prirodnih resursa te je ovo, uz sve ekološke benefite, jedna od mogućnosti da naši iznajmljivači svoju ponudu prilagode uvjetima tržišta.

Više na: http://www.fzoeu.hr/hr/obavijesti/obavijest_objavljen_javni_poziv_za_sufinanciranje_koristenja_oie_u_turizmu_za_iznajmljivace_i_opgove/

               http://www.fzoeu.hr/hr/novosti/18_milijuna_kuna_za_fotonaponske_elektrane_u_turizmu/

Kalendar događanja