Novosti

25.3.2011.

Odabrani popisivači za popis stanovnika od 01. do 28. travnja 2011. godine

Foto vijesti

Temeljem Javnog poziva za prijavu, od 18.  veljače 2011. godine,  Odlukom Županijskog popisnog povjerenstva Istarske županije, a na prijedlog popisnih ispostava, odabrani su popisivači za provođenje  popisa stanovništva,  od 01. do 28. travnja 2011. godine.

Navedena je Odluka dostupna  na službenim web stranicama Istarske županije www istra-istria.hr (rubrika: obavijesti) i web stranicama Popisnih ispostava, a svi  odabrani popisivači trebaju se javiti u svoje popisne centre, popisne ispostave svojih gradova ili pričekati na upute svojih popisnih ispostava. Edukacijski postupak za obuku popisivača počinje u ponedjeljak, 28. ožujka i trajat će do četvrtka 31. ožujka 2011. godine.

Po Javnom pozivu  odabrano je 712 popisivača. Nakon ispunjavanja prijava i potrebnih formulara, cjelokupna je dokumentacija proslijeđena u Zagreb, Državnom zavodu za statistiku,  gdje je izvršena prethodna provjera putem optičkog čitača, te je u startu eliminiran dio kandidata zbog teško čitljivog rukopisa. Prilikom selekcije kandidata za popisivače, uz zadovoljavanje osnovnih uvjeta natječaja, odlučeno je da prednost imaju nezaposleni kandidati, studenti, umirovljenici i predstavnici manjina.

Popis odabranih popisivača možete pogledati ovdje.

 

Kalendar događanja