Novosti

28.12.2021.

Poziv za prijavu na edukaciju: Razvoj interpretatora maritimne i ribarske baštine

 

Nakon odgođene edukacije „Razvoj interpretatora maritimne i ribarske baštine“- RIMIR koja je bila planirana u listopadu ove godine, Općina Kršan istu organizira od 14.01.2022. do 16.01.2022., te od 22.01.2022. do 23.01.2022. u Plomin Luci u prostorijama HEP-ove sale za sastanke (iznad bivšeg restorana „Riva“), s početkom u 8,00 sati.

Edukacija uključuje i održavanje terenske nastave na odabranim lokacijama.

 

Projekt RIMIR (Razvoj interpretatora maritimne i ribarske baštine) usmjeren je na očuvanje lokalne ribarske i maritimne baštine, te jačanje sinergije ribarstva i turizma na području općine Kršan. Njegovom provedbom osposobiti će se 20 certificiranih interpretatora ribarske i maritimne baštine, koji će na inovativan način interpretirati lokalnu baštinu. Edukacija i osposobljavanje prvenstveno su namijenjeni: turističkim vodičima, tradicijskim obrtnicima i ribarima, vlasnicima OPG-ova, članovima udruga vezanih uz more i ribolov, ugostiteljima, članovima kulturnih društava, proizvođačima suvenira i dr. Pohađanjem ovih edukacija navedeni dionici će u svojim djelatnostima promicati lokalnu ribarsku i maritimnu baštinu, te stvoriti dodanu vrijednost proizvoda i usluga koje prodaju i/ili promiču.

 

Projekt RIMIR namijenjen je svim zainteresiranim građanima s područja FLAG-a Alba kao i osobe koji su ekonomski vezane za općinu Kršan, a koji žele unaprijediti svoja znanja i vještine, upoznavati lokalne maritimne i ribarske baštine, te usvojiti vještine interpretacije maritimne i ribarske baštine. Ciljnu skupinu predstavljaju polaznici edukacije, a krajnje korisnike posjetitelji, turisti i kupci/potrošači.

 

Prima se najviše 20 polaznika i u potpunosti je besplatna za polaznike. Vrijeme održavanja edukacije je od 8h do 20h.

 

Uvjeti za prijavu:

 

1. Prijava je omogućena svim građanima s područja FLAG-a Alba kao i osobe koji su ekonomski vezane za općinu Kršan, bez obzira na spol;

2. Razmatraju se sve zaprimljene prijave;

3. Obavijest o odabiru polaznika dostavlja se odabranima putem e-pošte.

 

Napomena: Procedura obrade Zahtjeva i kriteriji odabira polaznika definirani su u prilogu 1.

 

Prijave je moguće izvršiti najkasnije do utorka, 4. siječnja 2022. do 16,00 sati isključivo putem on-line obrasca: https://forms.office.com/r/sGSjgiHHzh

 

Kalendar događanja