Novosti

13.12.2022.

Najmagičniji advent u Istri: „Merry Chersan“ – Advent u Starom gradu Kršanu

Foto vijesti

 

Najljepše vrijeme u godini u općini Kršan bit će još veselije i magičnije. Naime, Općina Kršan i Turistička zajednica Općine Kršan pripremile su bogat blagdanski program „Merry Chersan“ – Advent u Starom gradu Kršanu koji će od 21. do 24. prosinca na ovu bajkovitu lokaciju donijeti pravi duh adventa, uz brojna događanja za sve uzraste.

Od srijede 21.12. najmlađi će imati priliku svoje božićno raspoloženje ovjekovječiti fotografiranjem u tematskom photo kutku za kojeg je zadužena ekipa iz Indigo Blu agencije te tako osigurati trajne uspomene na advent podno najljepših kulisa u Istri.

Sljedeći dan, četvrtak 22.12. rezerviran je za zabavu i božićne avanture za najmlađe, ali i prigodan glazbeni program. U 16:30 sati u Kršan stiže Djed Božićnjak s darovima za djecu po prethodno utvrđenom popisu Općine Kršan i dostavljenim pozivima, a od 17:15 Dječji vrtić Kockica, skupine Žirafe i Ribice, okitit će bor kuglicama koje su izradili djeca i roditelji te tako i službeno otvoriti tri adventska dana u Kršanu. Istoga dana, u 17:30 održat će se predstava za djecu „Priče iz božićne kutije“ u izvedbi Teatra Naranče, a nešto kasnije, u 18:30 kreće i nastup KUD-a „Ivan Fonović Zlatela“ koji će biti uvertira u božićnu glazbenu večer u Kršanu. Nakon nastupa KUD-a, koji će ujedno imati i svoj štand u starom gradu, u 19 sati uslijedit će nastup mlade glazbenice iz Kožljaka Karle Levak, a od 20 sati dobra se atmosfera nastavlja jer na scenu stupa DJ Nikola z Kukurini.

Glazbenog ugođaja i sadržaja za djecu neće nedostajati ni sljedećeg dana. U petak 23.12. od 16:30 do 19:30 sati udruga Žuti Kišobran djecu će odvesti u svijet mašte programom „U potrazi za Božićem“, a za vesele blagdanske note pobrinut će se vokalna skupina UMOLE iz Pićna u 19:30 sati te Night Express sastav prigodnim glazbenim programom „Spread the Christmas spirit“ od 20:30 sati.

Božić u Kršanu na sam će dan Badnjaka, 24.12., dočekati uz pjesmu i božićne melodije, a nastupit će talentirani mladi pjevač Mateo Pilat. U 21 sat slavit će se sveta misa polnoćka, nakon koje ponovno slijedi glazbeni program, ovog puta koncert „Merry Christmas“ sastava Top of the Pops Band, koji će početi u 22:15 sati.

Tijekom sva tri dana programa, posjetitelji će moći uživati i u prigodnoj gastronomskoj ponudi, ali i pronaći idealan poklon za staviti pod bor na štandovima božićnog sajma. U crkvi Sv. Antuna opata bit će izložene jaslice koje će, sigurni smo, privući veliki broj posjetitelja.

Vrijeme adventa svima je vrijeme priprave za Božić, blagdan koji najviše naglašava zajedništvo i ljubav. Upravo je u tom duhu i osmišljen cijeli program ovogodišnje božićne čarolije u Kršanu, u čijoj će organizaciji i izvedbi sudjelovati cijela zajednica – od škole i vrtića, do brojnih udruga i pojedinaca. Uz obilje pjesme, igara, zabave te dobre hrane i pića, čarolija Božića ove će godine doći do punog izražaja u neponovljivom ambijentu staroga grada Kršana. Najmagičniji advent u Istri: „Merry Chersan“ – Advent u Starom gradu Kršanu organiziraju i financiraju Općina Kršan i Turistička zajednica Općine Kršan, dok dječje radionice financijski podupiru Vodovod Labin d.o.o. i 1. Maj d.o.o. Labin.  

 

PROGRAM „Merry Chersan“ – Advent u Starom gradu Kršanu

22.-24.12.2022.

 

Srijeda 21.12. i petak 23.12. - Photo kutak - fotografiranje za najmlađe - by Indigo Blu

Četvrtak 22.12.

Program za djecu

            16:30 sati - Podjela poklona Djeda Mraza  

17:15 sati - DV Kockica- nastup skupine Žirafe i Ribice uz prigodno kićenje bora kuglicama koje su izradili djeca i roditelji

17:30 sati - Predstava za djecu „Priče iz božićne kutije“ – Teatar Naranča

18:30 sati - KUD „Ivan Fonović Zlatela“, Kršan

19:00 sati - Karla Levak

20 sati  - WARM UP by DJ Nikola z Kukurini

Petak 23.12.

Program za djecu

16:30 sati - „U POTRAZI ZA BOŽIĆEM“ Žuti kišobran

19:30 sati – vokalna skupina UMOLE

20:30 sati - SPREAD THE CHRISTMAS SPIRIT by Night express

 

Subota 24.12. 

19 sati -  Mateo Pilat

21 sat - polnoćka

22:15 sati - MERRY CHRISTMAS by Top of the Pops band

 

 

Kalendar događanja