Novosti

10.2.2023.

Potpisan III. Dodatak Kolektivnom ugovoru za zaposlene u Dječjem vrtiću ''Kockica'' Kršan – primanja zaposlenika rastu za 11,00%

Foto vijesti

 

Jučer je u prostorijama Općine Kršan potpisan Dodatak III. Kolektivnom ugovoru za zaposlene u Dječjem vrtiću ''Kockica'' Kršan. Dodatak su potpisali, u ime Sindikata obrazovanja, medija i kulture Hrvatske, Ovlaštena sindikalna povjerenica SOMK-a - Sindikalna podružnica Dječji vrtić ''Kockica'' Kršan, Sindikalna povjerenica Nina Benazić Glavičić i Načelnik Općine Kršan Roman Carić.

Najvažnije odrednice Dodatka III. Kolektivom ugovoru jesu:

- izjednačena je bruto osnovica za obračun plaće u upravnim tijelima Općine Kršan sa djelatnicima Dječjeg vrtića ''Kockica'' Kršan i sada iznosi 4.663,58 kuna / 618,96 eura (da sada iznosila 3.441,29 kn)

- osobni dohodak raste za ukupno 11,00% (što kroz povećanje osnovice za obračun plaće što kroz korekciju koeficijenata složenosti poslova)

- odgojiteljicama koje rade sa nestručnom zamjenom, rad će se posebno vrednovati dodatkom na plaću u iznosu od dodatnih 500,00 kn / 66,70 EUR na plaći.

Kalendar događanja