Novosti

15.12.2008.

Izvješće sa sjednice Poglavarstva održane dana 12.12.2008

Foto vijesti

 Na sjednici Poglavarstva razmatrane su pristigle žalbe na Prijedlog Liste za dodjelu stipendija za 2008./2009. godinu, koje su u potpunosti odbijene, te je donijeta  Konačna odluka o dodjeli stipendija za školsku/studensku 2008./2009. godinu. Općina Kršan dodijelit će 13 školskih i 85 studenskih stipendija. Poglavarstvo je također povisilo visinu stipendija u  odnosu na prošlogodišnje, tako su se učeničke stipendije povećale sa 400 kn na 450 kn, a studenske sa 600 kn na  700,00 kn. Radi navedenog povećanja planirano sredstva za stipendije i  školarine u 2009. godine iznose  800.000,00 kn. 

Na sjednici Poglavarstva razmatran je  i usvojen prijedlog zapisnika Odbora za socijalna pitanja kojim  se odobrilo financijsku pomoć za 6 osoba korisnika Socijalnog programa Općine Kršan, te  financijska pomoć za obitelji  težih materijalnih i socijalnih uvjeta, te invalide povodom novogodišnjih i božićnih blagdana prema popisu VMO Općine Kršan.

Zbog propuštanja krova na prostorijama MO Potpićan i MO Kršan pristupit će se hitnoj sanaciji istih.

Na nastavku sjednice donijet je također Zaključak koji je upućen Općinskom vijeću o bezuvjetnom zaustavljanje procesa probne proizvodnje i prekid postupka na izdavanju uporabne dozvole za tvornicu kamene vune ''ROCKWOOL ADRIATIC'' d.o.o. Potpićan, koji će se dostaviti na znanje i daljnje postupanje Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva RH, Zagreb, Vladi RH, Zagreb. Također je predloženo da se zaključak dostavi Županu Istarske županije te predsjedniku Županijske skupštine Istarske županije, Pazin, radi podržavanja   navedenog  stava o radu tvornice kamene vune.

Kalendar događanja