Search icon
Pretraži
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Općina Kršan i KUD Ivan Fonović Zlatela Kršan domaćini 58. Smotre narodne glazbe i plesa Istre 2024. godine

Općina Kršan i KUD Ivan Fonović Zlatela Kršan domaćini 58. Smotre narodne glazbe i plesa Istre 2024. godine

14.8.2023.
Događaji
Loading spinner
Podijeli s drugima
Arrow

Na 57. Smotri narodne glazbe i plesa Istre koja je održana u subotu 12. kolovoza 2023. u Krasici, u organizaciji Saveza folklornih društava Istarske županije, Pučkog otvorenog učilišta Buje i Zajednice Talijana Krasica, a uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Istarske županije - Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost, Grada Buje i TZ Buje, općinski načelnik Općine Kršan Roman Carić i predsjednik KUD-a Ivan Fonović Zlatela Kršan Zoran Karlić preuzeli su zastavu Smotre od gradonačelnika Buja Fabrizia Vižintina.

Zastava je predana Općini Kršan i KUD-u Ivan Fonović Zlatela Kršan domaćinima 58. Smotre narodne glazbe i plesa Istre koja će se 2024. po prvi puta održati u Kršanu.

Načelnik Roman Carić u zahvalnom govoru istaknuo je kako vjeruje da će mještani Općine Kršan biti ponosni da će se 58. Smotra održati u Kršanu, i to upravo iz razloga jer Općina Kršan ponosno baštini svoju kulturu, a Zlatele su pravi primjer i dokaz tome. Povjerenje za organizaciju 58. Smotre velika je i osobita čast i poticaj Zlateli u budućem radu, ali i meni osobno. Zlatela broji preko 130 članova, i to veliki dio mladih i to je dokaz da se ovaj oblik kulturnog izričaja još dugo neće zatrt i da će još dugo trajat. Hvala Vam na povjerenju koje ste nam ukazali. Kršanci su uvijek bili dobri domaćini, znali su kako će prezentirati sebe i svoju kulturu na najbolji način i ako Bog da vidimo se kletu u Kršanu, istaknuo je načelnik Roman Carić na zatvaranju 57. Smotre u Krasici. 

Line
Logo made by Alt
© 2024 Općina Kršan. All rights reserved. No part of this site may be reproduced without our written permission.
Arrow pointing up