Search icon
Pretraži
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
I ovogodišnja Ribarska fešta na Porte oduševila posjetitelje

I ovogodišnja Ribarska fešta na Porte oduševila posjetitelje

17.8.2023.
Događaji
Loading spinner
Podijeli s drugima
Arrow

Tradicionalna ribarska fešta u Plomin Luci proteklog je  petka bilo ugodno mjesto druženja za nekoliko tisuća posjetitelja koji su i ove godine zaposjeli svaki  kutak ovog ribarskog mjesta. Kušanje jela spravljenih od friško ulovljene ribe, susret s prijateljima ili samo uživanje u glazbi bili su dovoljni razlozi da brojno domaće stanovništvo, ali i posjetitelji iz ostalih dijelova Istre i mnogobrojni turisti pohrle na  pitoresknu rivu na rubu Plominskog zaljeva.

Potražnja za jelima od lignji, srdela, dagnji, tune, šuri, brancini  ... a sve uz dobro vino trajala je do dugo u noć. Vrijedni ugostitelji predstavili su se u najboljem svijetlu. Kada se uz sve to spoje i  vrući ljetni glazbeni ritmovi – kući se odlazilo i u ranim jutarnjim satima.

Uvertira u zabavnu večer bila je Klapa Labin, a grupa Laguna Band rasplesala je brojne posjetitelje! Redali su najpoznatije hitove, a zaključak gostiju  je da je bila to fešta za pamćenje jer su plesali i stari i mladi.

U uvodnom dijelu nastupale su pićonske mažoretkinje koje djeluju kao članice Alliance Majorette Adriatika, a predstavili su se i domaćini – svirači i pjevači KUDa Zlatela te mlađa sekcija Zlatelići s istarskom folklornom tradicijom.  

U okviru Ribarske fešte na Porte u 19 sati održala se je prezentacija riblje kuharice koju su posjetitelji mogli preuzeti preko QR koda te su se dijelili promotivni materijali koji su djecu ukratko informirali o bogatoj ribarskoj/maritimnoj baštini plominskog kraja i budućem tematskom dječjem igralištu u Plomin Luci, a sve u sklopu projekta „Izgradnja i opremanje tematskog dječjeg igrališta u Plomin Luci“.

Ovogodišnju feštu organizirala je Turistička zajednica Općine Kršan. Događaj je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

Line
Logo made by Alt
© 2024 Općina Kršan. All rights reserved. No part of this site may be reproduced without our written permission.
Arrow pointing up