Search icon
Pretraži
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Zija de vlåška limba/ Dan vlaškog jezika održat će se u subotu 2. rujna 2023.

Zija de vlåška limba/ Dan vlaškog jezika održat će se u subotu 2. rujna 2023.

31.8.2023.
Događaji
Loading spinner
Podijeli s drugima
Arrow

Zija de vlåška limba/ Dan vlaškog jezika tradicionalna je manifestacija posvećena očuvanju i promicanju našeg nematerijalnog kulturnog blaga. Održati će se 2. rujna s početkom u 20:00 sati na igralištu  Područne škole u Šušnjevici.

Na programu je premijerno prikazivanje dokumentarnog filma na vlaškom jeziku “Opletita boca / Opletena boca”. Film je nastao u produkciji udruge Spod Učke u sklopu projekta (Ne)skrivena Istra, a prikazuje već zaboravljeno umijeće opletanja boca vrbinim prućem.

Večer se nastavlja prikazivanjem animiranog filma na vlaškom jeziku “Žåba ši bovu/ Žaba i vol”. Film je nastao u produkciji udruge Spod Učke kroz projekt Dječja jezična igraonice “Puljići/Ptičice”.

Na programu je i predstavljanje digitalne kuharice “Fianona – Riblja kuharica” kojom se željelo istražiti i valorizirati gastronomiju našega kraja. Izdavač je Turistička zajednica Općine Kršan, a izdavanje je sufinancirano sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

Manifestacija Zija de vlåška limba/ Dan vlaškog jezika financirana je sredstvima Ministarstva kulture RH, Istarske županije te Općine Kršan.

Organizator je udruga Spod Učke u suradnji s Ekomuzejom Vlaški puti i TZ Kršan.

Line
Logo made by Alt
© 2024 Općina Kršan. All rights reserved. No part of this site may be reproduced without our written permission.
Arrow pointing up