Search icon
Pretraži
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Potpisan Dodatak III. Kolektivnom ugovoru za zaposlene u Dječjem vrtiću ''Kockica'' Kršan

Potpisan Dodatak III. Kolektivnom ugovoru za zaposlene u Dječjem vrtiću ''Kockica'' Kršan

13.2.2024.
Vijesti
Loading spinner
Podijeli s drugima
Arrow

Dana 12/02/2024 u prostorijama Općine Kršan potpisan je Dodatak III. Kolektivnom ugovoru za zaposlene u Dječjem vrtiću ''Kockica'' Kršan.

Dodatak su potpisali, u ime Sindikata obrazovanja, medija i kulture Hrvatske, Ovlaštena sindikalna povjerenica SOMK-a - Sindikalna podružnica Dječji vrtić ''Kockica'' Kršan, Sindikalna povjerenica Nina Benazić Glavičić i Načelnik Općine Kršan Roman Carić.

 Najvažnije odrednice su:

- Bruto osnovica za obračun plaće u Dječjem vrtiću ''Kockica'' Kršan povećana je za 10% i sada iznosi 680,86 eura

- Osobni dohodak za tehničko osoblje (Glavni kuhar, Kuhar, Pomoćni kuhar, Domar-ložač-vozač, Servirka - spremačica)  raste za dodatnih 2,50% kroz povećanje koeficijenata složenosti poslova)

- Odgojitelju koji radi s nestručnom zamjenom u skupini, pripada pravo na povećanje plaće od 3,16 eura po danu

- Naknada za bolovanje do 42 dana od sadašnjih 90% umanjuje se na iznos od 85% plaće ostvarene u prethodnom mjesecu

 Primjena navedenih prava započinje sa 01.01.2024.

 Izjava: Roman Carić                                                                           

Izražavam zahvalu svim dionicima u ovom procesu Kolektivnog pregovaranja.

Ovim izmjenama Kolektivnog ugovora Primanja svih zaposlenika rastu za 10,00 dok primanja tehničkog osoblja rastu za dodatnih 2,50%

Napominje da je plaća za zaposlene u godinu dana povećana za nešto manje od 25.00 % što smatram da nije zanemarivo.

Tako je za 35 djelatnika i smještaj 110 polaznika, podmirenje materijalnih troškova, nabavku opreme i ostalih troškova, u Proračuna Općine Kršan za 2024. godinu predviđen iznos od 725.000,00€, što je povećanje za 65.000,00€ u odnosu na prošlu godinu

Osobno smatram da smo, ne samo potpisom ovog aneksa, već svime onime na čemu radimo u našem mandatu, napravili veliki i nužni iskorak po pitanju uvjeta rada kako djelatnika tako i korisnika DV Kockica.

 Izjava: Sindikalna povjerenica Nina Benazić Glavičić

Kao što je bilo i najavljeno u rujnu je započeto pregovaranje sa načelnikom Općine Kršan.

Pregovori su se prvenstveno vodili oko usklađivanja točaka Zakona o predškolskom  odgoju i obrazovanju odnosno poštivanje članka 51. Cilj nam  je usklađivanje plaća dječjih vrtića i osnovnih škola.

Iako još uvijek svjedočimo velikoj razlici u plaćama i svjesni činjenice da će trebati još puno posla oko usklađivanja plaća i ostalih materijalnih prava sa zakonom smatram da smo na dobrom  putu  prema ostvarenju cilja.

Zahvaljujem se ovim putem načelniku Romanu Cariću na suradnji!

 Izjava: Ravnateljica DV Kockica Irena Bašić

Potpisivanje Aneksa Kolektivnom ugovoru za zaposlene u Dječjem vrtiću Kockica označava značajan korak prema poboljšanju radnih uvjeta zaposlenika Vrtića te priznanju neizmjernog doprinosa svih članova vrtićkog tima u odgoju i skrbi za našu djecu.

Povećanje plaća postignuto ovim sporazumom dokazuje kontinuiranu predanost Osnivača u osiguravanju adekvatnih naknada i priznanje za predani rad i trud zaposlenicima Vrtića .

Potpisivanje Aneksa Kolektivnom ugovoru još jednom ističe važnost suradnje između Osnivača i Vrtića u ostvarivanju zajedničkog cilja, a to je osiguravanje kvalitetne skrbi i obrazovanja za naše najmlađe.

Vjerujem da ćemo i dalje zadržati visoku razinu otvorene komunikacije između Vrtića i Osnivača što je ključ za uspjeh naše ustanove.

Važnost suradnje i postizanje ovakvih dogovora na obostrano zadovoljstvo, neizmjerna je jer nam omogućuje da djelujemo u skladu s potrebama naše djece i zajednice te da zajedno gradimo sigurno i poticajno okruženje za razvoj naše budućnosti.

Line
Logo made by Alt
© 2024 Općina Kršan. All rights reserved. No part of this site may be reproduced without our written permission.
Arrow pointing up