Search icon
Pretraži
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Općini Kršan 50.000,00 € za projekt sanacije pokosa na šetnici u Plomin Luci – I. faza

Općini Kršan 50.000,00 € za projekt sanacije pokosa na šetnici u Plomin Luci – I. faza

19.3.2024.
Vijesti
Loading spinner
Podijeli s drugima
Arrow

Jučer je u prostorijama Grada Crikvenice, načelnik Općine Kršan Roman Carić s potpredsjednikom Vlade i ministrom mora prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem potpisao Sporazum o sufinanciranju „Sanacije pokosa na šetnici u Plomin Luci – I. faza“, temeljem koje je Općini Kršan dodijeljeno 50.000,00 €.

Ukupna vrijednost projekta je 91.375,00 €. Radovi na sanaciji pokosa izvršiti će se do kraja ove godine.

Planirana I. faza sanacije pokosa šetnice u Plomin Luci, provesti će se u dužini od cca 700 m. Predmetnom sanacijom pokosa, planira se izvesti zaštita usjeka s kopnene (lijeve) strane šetnice, koja će rezultirati značajnim smanjenjem opasnosti od odronjavanja vegetativnog, zemljanog i kamenog materijala na trasu šetnice, a samim time i znatnim povećanjem sigurnosti za posjetitelje kao i optimalizacijom valorizacije šetnice. Odroni manjih razmjera, učestala su pojava na predmetnoj dionici šetnice.

 Iz Istarske županije, osim Općine Kršan, sredstva za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi u 2024. godini dobio je Grad Vodnjan za „Uređenje plaže "Martulina", u Peroju s rekonstrukcijom postojećih molova.

 Za projekte izgradnje, sanacije i rekonstrukcije objekata podgradnje u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja te modernizaciju, obnovu i izgradnju ribarske infrastrukture u 2024. godini sredstva su dobile:  Lučka uprava Pula, Lučka uprava Rabac, Lučka uprava Poreč i Lučka uprava Umag-Novigrad.

Više na: https://mmpi.gov.hr/vijesti-8/uruceni-ugovori-za-sufinanciranje-26-projekata-izgradnje-i-sanacije-lucke-infrastrukture-i-pomorskog-dobra-u-primorsko-goranskoj-i-istarskoj-zupaniji/24508

Line
Logo made by Alt
© 2024 Općina Kršan. All rights reserved. No part of this site may be reproduced without our written permission.
Arrow pointing up