Search icon
Pretraži
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Prvomajski slatki Krafifest u Kršanu

Prvomajski slatki Krafifest u Kršanu

29.4.2024.
Događaji
Loading spinner
Podijeli s drugima
Arrow

U čast domaće delicije – krafi, Kršan i ove godine već 19. put za redom točno Prvog svibnja od 12 sati priređuje manifestaciju koja slavi autohtono jelo ovog kraja.

Vrijedne domaćice priredit će ovo tradicionalno istarsko jelo u nekoliko verzija – slatke, slane, kuhane i  pečene krafi, a na vama je da dođete i kušate. Sudjelovati možete i na radionici izrade ove delicije  u vremenu od 14 do 15 sati, a biti će tu i natjecanja u njihovom pripremanju. Osim krafi, bit će ponuđeno još mnogo ukusne domaće hrane i pića.

Zabavni dio počinje odmah po otvaranju manifestacije i to nastupom Pićanskih mažoretkinja koje djeluju kao članice Alliance Majorette Adriatica, KUD-a Zlatela, i KUD-a Ljiljani te harmonikaša Deana Jedretića  koji će sigurno već tada dobro “zagrijati” posjetitelje.  Posjetitelje će također kroz cijeli dan rasplesati band „Cukar i kafe“. Za djecu će biti organizirana kreativna radionica za buduće slastičare pod nazivom „ Mali pasticer“ – i to dvije radionice  Izrada i modeliranje oblika od slanog tijesta: "Slatki oblici, slani svijet" I Izrada papirnatih krafi pod vodstvom Žutog kišobrana.  

Zabava za sve uzraste ovog Prvog svibnja očekuje vas u Kršanu na Pristavu. U ulozi voditelja bit će Neno Pavinčić.  

Organizatori manifestacije su Turistička zajednica Općine Kršan i Općina Kršan

Line
Logo made by Alt
© 2024 Općina Kršan. All rights reserved. No part of this site may be reproduced without our written permission.
Arrow pointing up