Search icon
Pretraži
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Zvončić zove Plomin! 19.05.2024.

Zvončić zove Plomin! 19.05.2024.

13.5.2024.
Događaji
Loading spinner
Podijeli s drugima
Arrow

"Zvončić zove u Plomin" posljednja je u nizu manifestacija „Proljeće u Kršanu“ i predstavlja jedinstveno iskustvo doživljaja u idiličnom mjestu Plominu.

Zbog toplijih vremenskih uvjeta koji su pogodovali prijevremenoj cvatnji zvončića, manifestacija će se umjesto 25.5. održati u nedjelju 19.5., s početkom u 10 sati.

 Manifestacijom  obilježavamo povratak proljeća i bogatstvo prirodne i kulturne baštine, a posjetitelje želimo upoznati sa gradićem čije bedeme i pročelja u ovo doba godine prekriva ugrožena biljna vrsta - prelijepi, zvonoliki cvjetovi zvončića (Campanula Istriaca) te plominsku  brdovitu okolicu.

 Pozivamo svih da nam se pridruže na vođenom planinarskom obilasku s početkom u 10 sati, koji kreće iz staroga grada Plomina - mjesta velikih priča i prekrasnog pejzaža, sve do Plominske gore i livada koje podsjećaju na rajske vrtove. Naša voditeljica Kristina Načinović Jakovčić bit će tu da vas provede kroz ovu nezaboravnu pustolovinu.

 Staza  je zahtjevna, obavezna je obuća za hodanje po neasfaltiranim putevima ( adekvatna zatvorena planinarska obuća), štapovi za hodanje (preporuka), slojevita odjeća, dugačke hlače, dovoljno vode i okrjepa po želji te zaštita od sunca.  Ukupna dužina iznosi  6,5 km (uspon i silazak) i vremenski traje 3 sata. I ove godine restoran Dorina za sudionike Zvončića ima u ponudi ručak po promotivnoj cijeni.

 Prijave za sudjelovanje su obavezne do  petka 24.5., putem online obrasca https://forms.gle/TT6JnBuV4gbpvBKb6

 Vidimo se u Plominu!!

 

Line
Logo made by Alt
© 2024 Općina Kršan. All rights reserved. No part of this site may be reproduced without our written permission.
Arrow pointing up