Search icon
Pretraži
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Održana Ribarska fešta na Porte

Održana Ribarska fešta na Porte

19.8.2024.
Događaji
Loading spinner
Podijeli s drugima
Arrow

U petak, 9. kolovoza, Plomin Luka ponovno je bila domaćin jedne od najočekivanijih ljetnih manifestacija u ovom dijelu Istre – tradicionalne Ribarske fešte na Porte. Manifestacija je okupila veliki broj posjetitelja iz cijele regije, ali i mnogobrojne turiste, čineći Plomin Luku središtem zabave, dobre hrane i kulturne baštine.

Fešta je započela u 20 sati i trajala do kasno u noć, pružajući nezaboravno iskustvo za sve prisutne. Ribarska fešta bila je prava gastronomska meka za sve ljubitelje morske hrane.   Lokalni ugostitelji su se pobrinuli da nitko ne ostane gladan, pripremajući bogatu ponudu ribljih specijaliteta koji su razveselili nepca posjetitelja. U ponudi su bile svježe srdela, lignje, tuna, folpi, pidoći, te razne vrste salata. Uz riblja jela, posjetitelji su imali priliku uživati i u lokalnim vinima i domaćim rakijama, što je dodatno pridonijelo autentičnosti ovog događaja.  

Uz bogatu gastronomsku ponudu ribljih specijaliteta, Ribarska fešta nije bila samo prilika za uživanje u hrani, već i za povezivanje s lokalnom kulturom i tradicijom. Na pozornici su se predstavili članovi kulturno-umjetničkog društva, koja su svojim nastupima unijela djelić istarske folklorne tradicije. Uz KUD Zlatela, sekcija Zlatelići čiji su članovi kroz  ples prikazali bogatstvo i raznolikost istarske kulturne baštine, uz njih su zaplesali i sudionici tečaja istarskih plesova koji su dodatno potaknuli publiku da zaplešu s njima. Njihovi nastupi uključivali su tradicionalne istarske plesove koje su oduševile i rasplesale publiku.  

Za dobru atmosferu pobrinuo se Funbox band, koji je svojom energičnom svirkom uspio podići odličnu atmosferu i raspoloženje među posjetiteljima. Svi prisutni uživali su u glazbenim hitovima koji su se nizali jedan za drugim, a plesni podij bio je ispunjen brojim generacijama od samog početka do kraja večeri. Uvertira u glazbeni program  bio je nastup Bum Bam Family ansambla, koji je svojim energičnim nastupom i zaraznim ritmom oduševio prisutne. Njihova izvedba bila je preplavljena pozitivnom energijom koja se osjetila u svakom kutku fešte.  

Ribarska fešta mislila je i na najmlađe posjetitelje, za koje je organiziran kutak poput zabavnog parka. Djeca su mogla uživati u vožnji vrtuljcima i skakanju na napuhancima, što je za njih bila posebna atrakcija. Osim napuhanca bilo je mnogo štandova s kokicama, šećernim vatama, fritulama, bombonima i igračkama. Ovakav sadržaj za najmlađe omogućio je obiteljima da bezbrižno uživaju u manifestaciji, znajući da se njihovi najmlađi članovi zabavljaju i stvaraju uspomene.  

Ove godine, Ribarska fešta privukla je još veći broj posjetitelja nego prethodnih godina, što je jasan pokazatelj sve veće popularnosti ovog događaja. Oko organizacije ovog događaja pobrinula se Turistička zajednica općine Kršan koja je uložila veliki trud da događaj protekne bez ikakvih poteškoća. Organizatori su izrazili svoje zadovoljstvo uspjehom manifestacije, ističući kako je fešta postala neizostavni dio ljetnog kalendara u Plomin Luci.  

Ovogodišnja Ribarska fešta na Porte još jednom je potvrdila svoj status najvažnije ljetne manifestacije u ovom dijelu Istre. Povezujući gastronomiju, kulturu, zabavu i obiteljske aktivnosti. Fešta je uspjela privući publiku brojne generacije i pružiti im nezaboravno iskustvo kroz promociju lokalne kuhinje i očuvanju tradicije. Ovaj događaj nastavlja igrati ključnu ulogu o očuvanju lokalne tradicije i u jačanju zajedništva među stanovnicima i promoviranju Plomin Luke kao turističke destinacije. Turistička zajednica Općine Kršan već sada razmišlja o sljedećoj godini, s ciljem da Ribarska fešta bude još veća i bolja, na radost svih njezinih posjetitelja!    

Line
Logo made by Alt
© 2024 Općina Kršan. All rights reserved. No part of this site may be reproduced without our written permission.
Arrow pointing up