Search icon
Pretraži
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Plominska Bela nedeja - slavlje tradicije i lokalnih običaja

Plominska Bela nedeja - slavlje tradicije i lokalnih običaja

25.9.2024.
Događaji
Loading spinner
Podijeli s drugima
Arrow

Živopisni gradić Plomin i ove će godine tradicionalno obilježiti Belu nedeju, 6. listopada, u organizaciji Turističke zajednice Općine Kršan. Osim mladog vina, kojemu je manifestacija posvećena, domaćini će ponuditi bogatu kulturnu, zabavnu i gastro ponudu.

Manifestacija, poznata po svojoj toploj atmosferi i bogatom programu, održat će se 5. i 6. listopada u Stepčićima, Plomin Luci i Plominu. Program započinje u Stepčićima u subotu, 5. listopada, u 18 sati, kada će se održati turnir u briškuli i trešeti. Ova večer obećava zabavu i natjecateljski duh za sve sudionike, uz priliku za druženje u opuštenoj i veseloj atmosferi. Prijave se primaju na brojeve 099 249 2934 ( Valdi), 098 567 222 (Serđo) i 091 542 4728 (Mario), a najbolje očekuju bogate nagrade.

U nedjelju, 6. listopada, program se nastavlja u Plomin Luci s natjecanjem u udičarenju koje organizira SRD Plomin u 8 sati, okupljajući ljubitelje ribolova svih generacija. Spomendan Majke Božje od Rožara obilježiti će se misnim slavljem u 10 sati u Župnoj crkvi Blažene Djevice Marije a od podneva, Plomin će oživjeti bogatim kulturno-zabavnim programom. Na trgu će nastupiti Zlatelići iz KUD-a Ivan Fonović Zlatela, kao i polaznici Dječjeg vrtića Kockica iz Kršana, koji će donijeti tradicionalne plesove i pjesme. Na plominskoj placi svi prisutni moći će kušati mlado vino vinara Vina Vosilla i Foškić, kao i bogatu ponudu proizvoda lokalnih OPG-ova.

Glazbeni dio programa upotpunit će Duo Magnolija, Vesna Nežić Ružić i Dejan Jedretić, koji će svojim izvedbama oduševiti sve prisutne. U loži, od 12 do 14 sati, pod vodstvom umjetnice Anite Pilat, održat će se kreativne radionice za djecu, koje će najmlađima pružiti priliku da se izraze kroz igru i umjetnost.

U poslijepodnevnim satima svi ljubitelji umjetnosti i vina mogu se opustiti i uživati u kreativnoj radionici "Wine & Paint", gdje će uz čašu dobrog vina imati priliku naslikati vlastito umjetničko djelo, uz zabavu i druženje s ostalim sudionicima. Kotizacija iznosi 25 eura, a broj sudionika je ograničen. Zainteresirani se mogu prijaviti putem e-maila na info@istria-krsan.com ili na broj 091 2863 190.

Ne zaboravite posjetiti i posebno uređeni photo point, gdje možete ovjekovječiti uspomene s Plominske Bele nedeje.

Pridružite nam se na ovogodišnjoj Beloj nedeji – događaju koji slavi tradiciju, kulturu i zajedništvo!

Line
Logo made by Alt
© 2024 Općina Kršan. All rights reserved. No part of this site may be reproduced without our written permission.
Arrow pointing up