Search icon
Pretraži
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Plomin Luka dobila tematsko dječje igralište

Plomin Luka dobila tematsko dječje igralište

31.10.2023.
Vijesti
Loading spinner
Podijeli s drugima
Arrow

Općina Kršan završila je sa realizacijom još jednog EU projekta.

Krajem travnja prošle godine, od strane Ministarstva poljoprivrede RH – Uprava ribarstva donesena je Odluka o dodjeli sredstava u okviru mjere III.3. „Provedba strategija lokalnog razvoja – operacije koje podupiru FLAG-OVI“ za programsko razdoblje 2014.-2020., natječaj koji je raspisao FLAG „ALBA“, a odnosi se na 2.2.1. POTPORA ZA AKTIVNOSTI PROMOCIJE, MARKETINGA I OČUVANJA RIBARSKE/MARITIMNE TRADICIJE I BAŠTINE TE PROMICANJA ODRŽIVOG RIBARSTVA I AKVAKULTURE RIBARSTVENOG PODRUČJA FLAG-A IZ LOKALNE RAZVOJNE STRATEGIJE U RIBARSTVU 2014. – 2020. FLAG-A ALBA M 2.2.1. – 7/21 (ID: FLAG-21-7-5) za projekt Izgradnja i opremanje tematskog dječjeg igrališta u Plomin Luci u vrijednosti od 945.921,20 kuna / 125.545,32 eur.

 Navedeni iznos uključuje troškove projektno-tehničke dokumentacije, geodetske usluge, radove, nabavu i instalaciju igrala i opreme, stručni nadzor nad izvođenjem radova, te ostale troškove pripreme i provedbe projekta. Kroz projekt su financirane i tzv. soft aktivnosti (izrada promotivnih materijala, edukativnih brošura i radnih materijala).

 Projekt je uspješno priveden kraju pri čemu su provedene sve predviđene projektne aktivnosti, a sadržane su u sljedećem:

-       izgrađeno je i opremljeno tematizirano dječje igralište na temu maritimne i ribarske baštine,

-       izrađeni su i podijeljeni edukativni materijali  djeci predškolskog i školskog uzrasta,

-       održana je terenska nastava za učenike osnovnih škola na području općine Kršan, a održao je Valter Kvalić, umirovljeni kapetan duge plovidbe koji je pričao o pomorstvu i ribarstvu plominskog kraja, zanimljivostima plominskog zaljeva, ali i o morima svijeta koje je oplovio,

-       promotivni materijali podijeljeni su na manifestacijama tijekom ljetnih mjeseci lokalnim žiteljima, posjetiteljima i turistima

-       Na ovaj način, značajan dio bogate maritimne i ribarske baštine prezentiran je i prenesen djeci na prihvatljiv način i sačuvan od zaborava za buduće generacije.

Tako je, osim lokalnom stanovništvu i djeci, projektni sadržaj bio je dostupan djeci posjetiteljima / turistima koja su se upoznala sa ribarskom/maritimnom baštinom plominskog kraja.

Tematsko igralište u Plomin Luci promiče lokalnu ribarsku/maritimnu baštinu, održivo ribarstvo i podiže svijest o važnosti očuvanja mora, na djeci zabavan i koristan način. Sadržaj edukacijskih materijala (edukativna brošura i radni materijal) temelji se na istraživanjima lokalne povijesti, tradicije, priča i legendi vezanih uz maritimnu i ribarsku baštinu, a obogaćen je s tematskih ilustracija (vrste riba, brodica, i sl.).

Na ovaj način, značajan dio bogate maritimne i ribarske baštine prezentiran je i prenesen djeci na prihvatljiv način i sačuvan od zaborava za buduće generacije.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

Line
Logo made by Alt
© 2024 Općina Kršan. All rights reserved. No part of this site may be reproduced without our written permission.
Arrow pointing up