Search icon
Pretraži
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Kampanja Web heroj i prevencija online prijevara

Kampanja Web heroj i prevencija online prijevara

08.2.2024.
Vijesti
Loading spinner
Podijeli s drugima
Arrow

Obavještavamo građane da je Ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova osmislilo preventivni projekt u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. - 2024. godine, a s ciljem povećanja razine kibernetičke sigurnosti na području Hrvatske i EU.

 U okviru projekta provodi se preventivna kampanja pod nazivom „Web heroj“  pod sloganom „Ulovimo lika s weba koji tvoje eure vreba“, kako bi se što većem broju građana približila važnost znanja o pojavnim oblicima kibernetičkog kriminala, opasnostima te mjerama prevencije i zaštite.

 Cilj  kampanje je osvijestiti i educirati građane o nužnosti i načinima zaštite u virtualnom svijetu kako ne bi postali žrtve tih kaznenih djela. Kampanja „Web heroj“ je ponajviše usmjerena na tri ciljane skupine: opću populaciju građana, poslovne subjekte te djecu.

Ovim putem Vas informiramo kako je u sklopu kampanje osmišljena internetska stranica MUP-a Web heroj gdje građani, poslovni subjekti, ali i svi ostali  mogu dobiti informacije o vrstama prijevara, kako ih prepoznati te korisne savjete kako se fizičke i pravne osobe mogu zaštititi u virtualnom svijetu, ali i korisne savjete o instalaciji raznih aplikacija, zlonamjernim softverima, internetskoj sigurnosti doma, sigurnom radu na daljinu.

 Neki od općih savjeta kampanje o zaštiti su:

  • budite oprezni jer sve što zvuči predobro da bilo istinito, obično nije istinito;

  • nemojte davati svoje osobne podatke putem nepoznatih telefonskih poziva ili neprovjerenih internetskih stranica;

  • ako smatrate da ste prevareni, dojavite policiji putem telefona ili maila ili dođite direktno u najbližu policijsku postaju;

  • nemojte brisati digitalne tragove kako bi policija došla do počinitelja;

  • Dvaput provjerite prije nego što kliknete i ne dajte se navući!

Line
Logo made by Alt
© 2024 Općina Kršan. All rights reserved. No part of this site may be reproduced without our written permission.
Arrow pointing up